Sinergijom do zapošljavanja“

je zajednički projekt Eurokonzaltinga, Ustanove za cjeloživotno učenje Magistra, My fides j.d.o.o. za posredovanje pri zapošljavanju te općina Ližnjan, Svetvinčenat, Barban i Marčana, koji su kroz program Europskih strukturnih i investicijskih fondova uspjeli ishoditi bespovratna sredstva u svrhu osposobljavanja nezaposlenih ranjivih skupina na području Istarske županije.

Cilj projekta je smanjiti nezaposlenost mladih do 29 godina i žena, kroz provedbu stručnog usavršavanja, selekcije i savjetovanja, osnaživanja te motiviranja istih na aktivaciju i ulazak u svijet rada.

Projekt je u potpunosti financiran od strane EU, te su edukacije za sve polaznike besplatne. U prva tri mjeseca projekta provesti će se selekcija i individualno savjetovanje polaznika, dok će se sljedećih mjeseci kontinuirano provoditi programi osposobljavanja te 34 edukacije.

Programi osposobljavanja prate trenutne potrebe lokalnog tržišta rada. Na području Istarske županije je u posljednjih nekoliko godina došlo do naglog razvoja ruralnog turizma te samim time i rastuće potrebe za djelatnicima koji će održavati kuće za odmor. Stoga su nastala tri ciljana programa kojima će se osposobiti polaznike za rad u deficitarnim zanimanjima te brže zapošljavanje. Programi osposobljavanja koji će se provodi su sljedeći:

  • Voditelj poljoprivredno-turističkog imanja
  • Održavanje kuća za odmor i apartmana
  • Biciklistički vodič.

Edukacije osnaživanja i motiviranja omogućiti će polaznicima stjecanje znanja i vještina koje će olakšati proces traženja posla (pisanje životopisa, predstavljanje poslodavcima, tehnike intervjuiranja) te će omogućiti pružanje podrške i razvijanja komunikacijskih vještina. To će utjecati na podizanje samopouzdanja, motivacije i razine samosvijesti kod ranjivih skupina te ih dodatno motivirati na samozapošljavanje.

Očekuje se da će rezultati ove inicijative imati dugoročan i pozitivan utjecaj na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini kroz smanjenje nezaposlenosti, zapošljavanje u deficitarnim zanimanjima i povećanje zadovoljstva i motivacije ranjivih skupina.

Vrijednost projekta: 750.132,09 HRK | Iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava od EU: 750.132,09 HRK

Razdoblje provedbe projekta: 15 mjeseci (travanj 2019. – lipanj 2020.)

Ukoliko ste zainteresirani za neku od edukacija, te ispunjavate uvjete projekta (nezaposlene žene i mladi do 29 godina, u općinama partnerima ali i širem području cijele Istarske županije) kontaktirajte nas.

Kontakt: Agencija My Fides j.d.o.o | Pula, Riva 4 | 0913838328 | 0913838326 | Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.">

www.strukturnifondovi.hr            www.esf.hr

element2 A3

 

Zaštita osobnih podataka (GDPR)

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam osigurala najbolje iskustvo korištenja. Više informacija o kolačićima koji koristimo i kako ih obrisati možete vidjeti na stranici korištenje kolačića.

  Prihvaćam kolačiće s ove web stranice.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk